Açıklama
KAMANCEVİZ FİDANI
Ortalama meyve ağırlığı 12 g, iç ağırlığı 6,3 g, iç oranı %54, iç yağ oranı %65 olup kuru tüketim için idealdir.Üzüm salkımı meyve sıklığı vardır.Eylül sonunda hasat edilir.Kırma makineleri için ideal şekildedir .Tozlayıcı türü KAMAN 5 tir.
-Salkım 4-8-12 li meyve özelliği vardır.
-Antraknoza ve diğer hastalıklara karşı dayanıklıdır,
-Yan tomurcuklar da % 90 verimlidir,
-İç kurduna dayanıklıdır,
-Meyve ağırlığı kabuklu 12 g.dır,
-Kaman 2-3-4 ten geç yapraklanır,
-İlk bahar geç donlarından etkilenmez,
-Her yıl aynı verimi verir