Açıklama
AÇIK KÖKLÜ KARA YEMİŞ FİDANI
Kara Yemiş ( Laz Kirazı )
LAZ KİRAZI KARA YEMİŞİN FAYDALARI VE ZARARLARI
Laz Kirazı Kara yemişin Faydaları ve Zararları
Laz kirazı,taflan,Gürcü kirazı isimlerle anılan kara yemiş, özellikle şeker hastaları için, iyi bir şifa kaynağıdır.
Karadeniz bölgesine has bir meyve olan kara yemiş,İstanbul boğazından Hopa’ya kadarki alanda, kendiliğinden yayılmıştır. Kiraza benzeyen kara yemişin çiçeğinden, çekirdeğinden, kabuğundan, yaprağından rahatlıkla yararlanılabilir.
Kara yemişin Faydaları,Kara yemişin Faydası,Laz Kirazının Faydaları
Çekirdekleri öğütülerek suyu içildiğinde ise şekeri önemli ölçüde düşürür.
Yaprakları ezilerek elde edilen su, mide ülseri ve bağırsak hastalıklarına iyi gelir.
Meyvelerinden ve yapraklarından elde edilen glikozitler, öksürük şurubunda ve eczacılıkta kullanılır.
Öksürüğü keser.
Bronşitte faydalıdır.
Nefes darlığını giderir.
Sinirleri yatıştırır.
Kalp çarpıntısını giderir.
Spazm çözücü ve idrar söktürücüdür.
Karın ağrısı ve bulantılara karşı faydalıdır.
Adet gecikmelerini gidermeye yardımcı olur.
Antioksidan etkileri ile yaşlanmayı geciktirir.
Cilt hastalıkları, kanser, Alzheimer ve şeker hastalığına karşı koruyucudur.
Kara yemiş Nasıl Kullanılır,Kara yemişin Kullanım Şekli,Laz Kirazı Nasıl Tüketilir
Meyveleri taze olarak, meyve tohumları kurutulup toz haline getirildikten sonra, taze yaprakları ise suyu sıkılarak kullanılır. Meyve tohumları kandaki şeker oranını düşürücü etkisi ile şeker hastaları için faydalıdır. Meyveleri idrar söktürücü ve taş düşürücü olarak kullanılır. Taze kara yemiş yapraklarından elde edilen taflan suyu göğsü yumuşatır ve öksürüğü keser. Taze yaprakları zehirlidir.Bu nedenle, yaprakların yenmesi zehirlenmelere neden olabilir. Yalnızca su buharı ile yaprakların suyu çıkarılarak bu su kullanılır.
Kara yemişin Zararları
Taze yaprakları zehirli olduğundan ancak kuru yaprakları kullanılır. Ölçülü kullanılmaz ise, faydadan çok zarar verir.A