asma
elma
goji bery
erik
kiraz
seftali
domates

Sümbül

Sümbül

SÜMBÜL

Çok güzel kokan sümbül çoğu mevsimde ayakta kalan çiçekleri ve kokusuyla ünlüdür.Ayrıca soğanlı bir bitkidir.

sumbul-7

Sulamada en önemli unsurlar;

-Kış aylarında bitki aşırı soğuktan korunarak susuz bırakılmamasına dikkat edilmelidir.
-Yaz aylarında ise bitkinin suya olan ihtiyacını tamamen gidermek için haftada en az iki kere sulanmalıdır.
-Su bitkinin her bölümüne ulaştırılmalıdır.
-Sulanmadan sonra bitkinin tabağında su kalmamasına çok dikkat edilmelidir.
-Bitkiyi sularken kullanılan kap her sulamada aynı ölçüde olmalıdır.
-Sulamalar aynı günde ve aynı miktarlarda su ile yapılmalıdır.
-Sümbülde çok büyük bir değişiklik görülmediği sürece sulamada kullanılan kap, ölçü ve su miktarı değiştirilmemelidir.
*Bitkiye kış aylarında musluktan aldığımız soğuk çeşme suyunu vermemeliyiz. Verdiğimiz su oda sıcaklığında olmalıdır.
*Sık sık saksı değiştirmek, büyük olan saksılar sümbülün gelişmesine çok büyük engellerdir.

[Toplam: 0   Ortalama: 0/5]

Icon Icon Icon Icon