asma
elma
goji bery
erik
kiraz
seftali
domates

Kıvırcık Tohumu

Kıvırcık Tohumu

Kıvırcık Tohumu

Marul ve kıvırcık salata kısa bir vejetasyon süresine sahip olduğundan yurdumuzun
hemen her bölgesinde yetiştirilebilir. Tohumların çimlenmesinde optimum sıcaklık derecesi
150C civarındadır. Bitkinin gelişme devresinde sıcaklık 8-200C arasında değişir. Salata
fideleri 6-10 yapraklı devrede soğuklara 0-5
0C’ye kadar dayanır. Bitkinin fazla büyük veya
küçük olması soğuğa dayanımını etkiler. Baş bağlayan çeşitler ise bağlamayan çeşitlere göre
daha dayanıksızdır. Işık miktarının azalması ürünün hasat olgunluğuna gelme zamanını
uzatmaktadır. Salataların çabuk gövde yapması kaliteyi bozan bir özelliktir.Salatalar her
toprak çeşidinde rahatlıkla gelişebilir. Ancak humuslu topraklarda daha hızlı gelişme
göstermektedir. Fakat ağır topraklarda gelişme yavaşlar ve baş ağırlığı azalır. Salata ve
marullar toprak reaksiyonuna karşı hassastır. Özellikle asit oranı yüksek topraklarda kalite
bozulur. Toprak PH’sı 6.0-7.2 olmalıdır.

nazoseka10gr-228x228

[Toplam: 0   Ortalama: 0/5]

Icon Icon Icon Icon