asma
elma
goji bery
erik
kiraz
seftali
domates

Gilaburu Fidanı

Gilaburu Fidanı

Gilaburu Nedir?

Gilaburu fiziksel görünüm olarak, bodur ve yaprakları olan bir ağaçta yetişen meyvenin adıdır. Bu meyve büyük oranda üzüme benzemektedir. Kırmızı, iri ve sulu bir görünüme sahip olması onun lezzetinin dışa vurumudur. Aynı üzümde olduğu gibi salkımlar halinde ağaçta bulunan Gilaburu güzellikten sağlığa kadar pek çok alanda kullanılmaktadır.

Nerelerde Yetişir?

Ülkemizde genel olarak İç Anadolu bölgesinde yaygın olarak yetişme alanı bulmaktadır. Bölgenin toprak ve iklim yapısı, yetişmesi için gerekli olan optimal düzeyi sağlamaktadır. Kayseri, Yozgat, Sivas, Konya gibi birçok İç Anadolu şehrinde yoğun olarak yetiştirilmektedir.

Kumlu, az taşlı ve bozkır topraklara tam uyum sağlayan Gilaburu bölge içerisinde yakından tanınmaktadır. Anadolu halkının farklı telaffuzlarla isimlendirdiği bu meyve, yüzyıllardan beridir şifa kaynağı olan Gilaburu’dan başkası değildir.

Gilaburu Meyvesi  

Gilaburu meyvesinin tam olarak olgunlaştığı dönem sonbahardır. Sonbaharda olgunluk aşamasını tamamlayan meyve toplanmaya hazırdır. Sonbaharda toplanan taze Gilaburu salamura yöntemi ile bir süre bekletilmektedir. Salamura işlemi sonucunda ( yaklaşık 3 ay) birden çok tüketim şekli ortaya çıkmaktadır. Ağaç üzerinde olgunlaşmalarının ilk aşamasını tamamlayan meyveler, salamura aşamasında tam olarak olgunlaşmalarını tamamlayarak tüketime hazır hale gelmektedirler.

Tüketim Şekilleri

İlk tüketim şekli, salamura içerisinden meyve tanelerini tek tek alarak direkt olarak tüketmektedir. Bu kullanım şekli en kolay ve basit olanıdır. Damak tadınıza bu tüketim metodunun uygun olduğunu düşünüyorsanız, Gilaburu’nuzu kolaylıkla tüketebilirsiniz.

İkinci tüketim şekli ise, Gilaburu meyvesini salamura kavanozundan çıkararak suyunu sıkmaktır. Taneleri tüketmek damak tadınıza uygun değilse, direkt olarak suyunu içmeyi deneyebilirsiniz.

Bir diğer tüketim şekli ise, suyu sıkılan meyvenin kabuklarının kaynatılarak içilmesidir. Gilaburu meyvesinin kabuklarında birçok vitamin bulunmaktadır. Vitaminleri çöpe atmak yerine, kaynatarak suyunuda değerlendirmek mümkündür.

Yukarıda yazılı olanların dışında pek çok tüketim şekli ortaya çıkabilir. Damak tadınıza ve hazırlama zamanınıza göre sizlere en uygun seçerek Gilaburu kullanmaya başlayabilirsiniz.

Damak tadından bahsettiğimiz noktada minik bir hatırlatma yapmayı gerekli buluyoruz.

Gilaburu şeker ilaveli ve şeker ilavesiz olarak iki farklı formda kullanılabilir

[Toplam: 0   Ortalama: 0/5]

Fidan Satış Fide Satış Tohum Satış Gübre Satış

Konularında Uzman Müşteri Temsilcilerimiz İle

Görüşebilirsiniz...

Aksel Bahçe

You must be logged in to post a comment