asma
elma
goji bery
erik
kiraz
seftali
domates

Biber Fidesi

Biber Fidesi

BİBER FİDESİ

Kırmızı Kapya Biber Çeşidi

Temel Özellikler
Ortalama Meyve Uzunluğu 17-18 cm

Üretim Alanı Açık Alan ve Örtü Altı Yetiştiriciliği

Diğer Özellikler

Güz, bahar ve açık saha yetiştiriciliğine uygun,
Bitki yapısı orta güçlü,
Meyveleri koyu kırmızı renkli, tatlı, düz ve silindirik,
Geniş adaptasyon yeteneğine sahip kapya biber çeşidimizdir.

kırmızı kapya

Sarı Kalifornia Biber Çeşidi

Kalifornia biberi acı değildir. Olgunlaşmış Kalifornia biberi C Vitamini karatenoidlerin en üst düzeye çıkmasını sağlar. C Vitamini ve karatenoid miktarının artması antioksidan kapasitesini en üst düzeye getirir.

Kaliforniya biberi, bol miktarda karotenoid kaynağı sağlamakla birlikte, karotenoid ailesinin 30 farklı besin kaynağını içerir. İspanya’da yapılan güncel bir araştırma, bu 6 karotenoidlerin – beta-karoten, alfa-karoten, likopen, lutein, kriptokzanthin ve zeaksantin – en az üçte ikisini içeren sadece iki sebze olduğunu ortaya çıkartmıştır. Bu gıdaların biri domates, diğeri ise Kaliforniya biberidir !
Olgunlaşmış Kaliforniya biberi, C vitamini ve karotenoidlerin en üst düzeye çıkmasını sağlar. C vitamini ve karotenoid miktarının artması, Kaliforniya biberinin antioksidan kapasitesini en üst düzeye getirir.
Yüksek ateşte pişirildiğinde biberin bazı hassas besin maddeleri zarar görebilir. Türkiye’de yapılan bir çalışmada, ızgarada 7- 8 dakika boyunca 150° C de pişirilen yeşil kaliforniya biberinin luteolin adlı bir flavonoidininin yaklaşık % 40’ını yitirdiği tespit edilmiştir.
Sülfür içeren bileşikler bakımından en zengin sebzeler soğan, sarımsak, brokoli gibi sebzeler olsa da, biber de sağlığa yararlı bir sülfür kaynağıdır.

sarı kalifornia

Kırmızı Kalifornia Biber Çeşidi

Kaliforniya biberinin sağlık üzerinde faydaları;
Kaliforniya biberin çok popüler bir sebze olmasına rağmen, çok az miktarda kapsaisin (acı tadını veren bileşik) içerdiğinden dolayı, pek araştırma konusu olmamıştır. Önemli bir anti-kanser ve kan-şeker dengeleyici özellikleri taşıyan kapsaisin, aynı zamanda sinir hücrelerinin üzerine bağlanarak, reseptörlerin ağrı hissi gibi algıları değiştirme gücüne de sahiptir.
Kaliforniya biberinin kansere karşı faydaları ;
Antioksidan ve anti-inflamatuar besinler açısından zengin olan Kaliforniya biberi kansere karşı koruyucu etkisinin kanıtlanmasını bekleniyor. Kronik inflamatuvar (iltihabi) ve kronik artmış oksidatif strese maruz kalmak çoğu kanser türlerinin gelişme riskini artırabilir.

P1040823

Burkalem Biber Çeşidi

BİBERİN FAYDALARI

Acı ve tatlı çeşitleri olan, farklı renklerde sebze ve baharat olarak kullanılan bitkilerin genel adıdır. Biber, özellikle C vitamini açısından oldukça zengindir.

İştahı açar,
Mideyi kuvvetlendirir
Hazmı kolaylaştırır.
Romatizmaya iyi gelir.
Kanamaları önler.
Cinsel arzuyu arttırır.
Kırmızı biber, insanı ferahlatır ve nefes yollarını açar.
Bronşit ve grip gibi hastalıklarda faydalıdır.
Damar tıkanıklığı ve kalp hastalıklarına karşı koruyucudur.
Acı biber, İştah açar.
Akciğerleri temizler ve balgam söktürür.
Eklem iltihaplanması, diş ve boğaz ağrıları, romatizma, sindirim sistemi bozuklukları, soğuk algınlığı gibi rahatsızlıklarda faydalıdır.

burkalem

Demok Demre Biber Çeşidi

Ülkemizde üretilen biberlerden sınırlı bir miktarı taze, turşu, salça, kurutulmuş halde veya kırmızı toz biber, közlenmiş biber olarak ihraç edilir. Taze olarak ihraç edilen biber miktarı yıllara göre önemli ölçüde değişebilmektedir. Ortalama olarak yılda 100 bin ton civarında taze biber ihracatı yapılmaktadır. Sanayide kullanılan turşu, salça, kurutulmuş ve kırmızı toz biberle birlikte toplam biber ihracatımız 200-250 bin ton civarındadır. Toplam biber üretimimiz de yıllara göre değişmektedir. Ortalama olarak 350 bin ton dolmalık, 800 bin ton civarında da uzun sivri biber üretimimiz vardır. Ege, Marmara, Güney ve Güneydoğu Anadolu ile Karadeniz bölgeleri önemli biber üretim bölgelerimizdir.

demok

Üçburun Biber Çeşidi

Üç burun biber tohumu şekli itibariyle oval hafif basık bir görünüme sahip olup kahve sarı ve açık sarı rengini taşır.

Toprak Hazırlığı: Sonbahar aylarında pulluk ile derin sürülerek yapılır. İlkbaharda ise diskaro çekildikten sonra hafif bir tapan çekilir.

biber-tohumu-uc-burun-ozellikleri

Ekimi: Üç burun biber tohumunu ilkbahar – sonbahar – yaz aylarında ekimine başlanır.Dekara 120 ile 150 gr tohum gerekmektedir. Tohum ekimi serpme yöntemiyle gerçekleştirilir.

biber-tohumu-ekimi

Sulama: Üç burun biber tohumu toprağın nemli olmasını sever. İyi gelişmesi ve ürün veriminin yüksek olması için düzenli aralıklarla sulanması çok önemlidir. Ayrıca aşırı sulamaktan da kaçınılmalıdır. Fazla kurak ve sıcak olan dönemlerde sulama 2 ile 3 günde de yapılabilir.

Gübreleme: Üç burun biber üretilecek olan araziye 3 ton iyi yanmış ahır gübresi atılarak derince sürülür. Azotlu gübre 15 kg N , fosforlu gübre olarak da 10 kg P205 kullanılır.

Üç Burun Biber Yetiştiriciliğinde Verim Ve Hasat

Üç burun biber yetiştiriciliğinde hasat bölge koşullarına bağlı olarak değişir. Hasat edildikçe tekrardan ürün veren bir sebze türüdür. Verim olarak dekardan 3.5 ile 4 ton ürün alınabilmektedir.

uc-burun1

Kandil Dolma Biber Çeşidi

Bitki bodur yapılı ortalama 40 cm yükseklikte çok yapraklı ve alttan dallanan basık bir görünüme sahiptir.
Orta erkenci ve çok verimli bir çeşittir.
Dekara verimi 4-6 tondur.
Pazar alım devresi dikimden itibaren 50-55 gün olup uzun bir hasat dönemi vardır.
Meyveleri 3-4 loblu, yeşil, ince, etli ve tatlıdır.

kandil

Acı Kıl Biber Çeşidi

açık alanlarda yetiştirilmeye uygun bir çeşittir. Meyve uzunlukları 18-23 cm’ dir. Bitki yapısı olarak güçlüdür ve 60 cm. kadar boylanabilir. Meyvelerinin sap kısmı hafif körüklüdür. İnce yapılı meyveleri 60 gün gibi erken bir sürede hasata gelir. Hasat süresi uzun sürer. Sofralık tüketime çok uygundur. Acı-Kıl Biber Tipi Sivri Biber çeşidinin dekara taze biber verimi 3-4 tonu bulmaktadır.

acı kıl

Acı Top Biber Çeşidi

Açık tarla yetiştiriciliğine uygun bir çeşittir.
Bitki güçlü gövde yapısına sahip, sap kısmı geniş, uç kısmına doğru sivrileşen verimli bir çeşittir.
Bitki 40-60 cm boyundadır.
Meyveler ufak ve konik yapıda olup 3,5-4 cm uzunluğunda ve ortalama 10-15 gr ağırlığındadır.
Meyve eti acı ve turşuluk olarak üretilen verimli bir çeşittir.
Dekara ortalama verimi 0,8-2 ton civarındadır.
Bitki diğer çeşitlere göre hastalıklara karşı daha dayanıklıdır.

acı top

Acı Beşparmak Biber Çeşidi

Meyveleri toplu halde çıkan bir biber çeşidimizdir.
Acı bir çeşittir.
Meyveler yaklaşık 5 cm. uzunluğunda, 1 cm. genişliğindedir.
Taze tüketim, kurutmalık ve turşuluğa çok uygundur.

acı beşparmak

Domates Biberi

Sanayiye yönelik üretimi yapılan standart biber çeşididir.

Bitkiler orta yüksekliktedir.
Meyveler sarkık görünüşlü, 8-9 cm. çapında,dilimli görünüşlü, koyu kırmızı renkte,kalın
etli, basık şekilli ve tatlıdır.

Közlemelik,salçalık ve turşuluk olarak kullanılır.
Yüksek verimlidir.

domates biberi

[Toplam: 0   Ortalama: 0/5]

Fidan Satış Fide Satış Tohum Satış Gübre Satış

Konularında Uzman Müşteri Temsilcilerimiz İle

Görüşebilirsiniz...

Aksel Bahçe

You must be logged in to post a comment