asma
elma
goji bery
erik
kiraz
seftali
domates

Amatör Meyvecilik

Amatör Meyvecilik

Amatör Meyvecilik

amatör meyvecilik-vert

GENEL BİLGİLER

Meyve Kültürlerinin Genel Tanımı

-Meyve yetiştiriciliğine başlamak için önemli kriterler
-Toprağın fiziksel karakteri
-Yörenin iklim şartları
-Aynı kültüre bağlı çeşitlerin farklı hasat dönemleri
-Bazı meyve çeşitlerinde döllenme Sorunları Ve dölleyici çeşitleri

Ağaç tipleri ve bodur ağaç kavramı

-Dikim planlaması
-Fidan siparişi ve fidan temini
-Fidan siparişi
-Fidan seçimi
-Dikim öncesinde toprakla ilgili hazırlıklar
-Dikim alanında topoğrafik düzeltmeler
-Fidan çukurlarının açılması
-Yetiştirme metodunun kararı:
-Fidan hereklerinin hazırlanması
-Fidan dikimi
-Fidan dikiminden itibaren
-Bakım ve kültürel tedbirler
-Budama
-Dikey eksenli (Doruk) terbiye şekli
-Su ve sulama
-Toprak içinde suyun
-Hareketi ve sonuçları
-Su kaynakları ve olası riskler
-Sulama metodları
-Sulama kriterleri
-Bahçe toprağı ile ilgili işlemler
-Ağaç tacı altında yapılacak işlemler
-Sıralar arasında yapılacak işlemler
-Sıralar arasına çim ekimi
-İlkbahar ve yaz aylarında
-Meyve seyreltmesi
-Yaz budamaları

Bitki koruma (Zirai Mücadele) uygulamaları

-Tarım ilaçlarının genel tanımına ait bilgiler
-Zehirlilik düzeyi
-Bekleme süresi
-Tolerans limitleri
-Aktif madde kavramı
-İlaçlamalarda kombinasyon ve önemi
-Tarım ilaçlarının püskürtmeye hazırlanması ve uygulanması
-Meyve hasadı ve kuralları

[Toplam: 0   Ortalama: 0/5]

Bütün Sorularınızı WhatsApp Hattımızdan Ziraat Mühendislerimize Ücretsiz Mesaj Atarak veya Arayarak İletebilirsiniz .

 

Icon Icon Icon Icon Icon