SAKIZ KABAK FİDESİ

15,00

Stokta yok

Açıklama

Doğal Sakız Kabak

BİTKİ SIKLIĞI

Bölgemizde Beyaz Kabak ekimi sıraya ocak şeklinde yapılmaktadır. Ocakları 3 m x 2.5 m, 3 m x 2 m veya 2 m x 2 m sıra arası ve sıra üzeri mesafelerinde açılmalıdır. Dekarda 170-200 bitki bulunacak şekilde ocaklar açılmalıdır.

Her ocakta 3-4 tohum bulunacak şekilde dekara 200-300 gr. tohum atılmalıdır. Bitkiler 5-6 yapraklı olduğunda seyreltme ile her ocakta bir adet bitki bırakılmalıdır.

EKİM VE DERİNLİĞİ

Ekim mutlaka tavlı toprağa yapılmalıdır. Beyaz Kabak ekim derinliği 4-5 cm. kadardır.

Eğer sonbaharda tarlaya yanmış ahır gübresi atılmamış ise ocaklara elle yapılan ekimlerde tohumun altına ve üzerine çürüntü ile karıştırılmış toprak konul­malıdır.

SULAMA

Güney ve Doğu Marmara yöresinde yapılan Beyaz kabak yetiştiriciliği sulama yapılmadan gerçekleştirilmektedir. Ancak kurak mevsimlerde ve kurak tarlalarda Kabak meyveleri görüldüğünde 1 sulama, ilk sulamadan 2-3 hafta kadar sonra 1 sulama daha yapılmalıdır.

HASAT VE HARMAN

Beyaz Kabak hasatın da bitkilerin tamamen kuruyup meyvelerin ortaya çıkması beklenmelidir.

Kabak meyvelerinin tamamen olgunlaştığı anlaşıldıktan sonra uzun süre tarlada bekletilmemeli, soğuklar başlamadan hasat edilerek ambarlara taşınmalıdır.

To top
WhatsApp Sipariş Ver
Size Yardım Etmemi İstermisiniz?
SAKIZ KABAK FİDESİ Ürünümüz Sadece 15,00₺ Liraya Sizin Olabilir.