IĞDIR KAYISI FİDANI

250,00

Aşılı kayısı fidanı ,anaç(çöğür) üzerine farklı aşılama yöntemleri kullanarak yeni kayısı çeşidinin elde edilmesiyle oluşan fidan demektir.Örneğin Kasım ayından sonra toprağa atılan kayısı çekirdeklerinden baharda filizlenen bitki delice , yabani veya harap bir kayısı fidanıdır. Çöğür olarak adlandırılan bu yabani kayısı fidanına , geliştirilmiş veya doğada tesadüfen bulunan iyi kayısı çeşitlerinin aşılanması sonucu elde edilen fidan ,aşılı kayısı fidanıdır.

Açıklama

Açık Köklü Iğdır Kayısı Fidanı

ıgdır--vert

Iğdır Şalağı Kayısı fidanı, kayısı fidanı üretiminde kullanılan klasik çöğür anaçlar üzerine aşı yapılarak üretilmektedir.Iğdır Şalağı Kayısı çeşidi yemesi çok güzel olan etli ve uzun yola dayanabilen meyveleri iri olan bir kayısı çeşididir.Iğdır Şalağı Kayısı ağacının dikimi yapılacak olan arazinin yüksem rakımda olması idealdir.Iğdır Şalağı yada Apricos Kayısı diye nitelendirilen bu kayısı çeşidinde ağaç gelişimi hızlı olup yetişkin bir ağaçtan 150-200 kg meyve almak mümkündür.

Aşılı Kayısı Fidanı Ne Demektir-Aşılı Kayısı Fidanı Nasıl Elde Edilir?

şekerpare-vert

Aşılı kayısı fidanı ,anaç(çöğür) üzerine farklı aşılama yöntemleri kullanarak yeni kayısı çeşidinin elde edilmesiyle oluşan fidan demektir.Örneğin Kasım ayından sonra toprağa atılan kayısı çekirdeklerinden baharda filizlenen bitki delice , yabani veya harap bir kayısı fidanıdır. Çöğür olarak adlandırılan bu yabani kayısı fidanına , geliştirilmiş veya doğada tesadüfen bulunan iyi kayısı çeşitlerinin aşılanması sonucu elde edilen fidan ,aşılı kayısı fidanıdır.

55eac49df018fbb8f89574ba-vert

Kayısı Fidanı Üretiminde Kullanılan Anaç(çöğür) ne demektir?

Fidan üretiminde kullanılan anaç veya çöğür, aşı yapılan bitkiye denmektedir.Klasik anaçlı fidan demek o bitkinin çekirdekten yetişen bitkisine yapılan aşı ile oluşan fidan, bodur veya yarı bodur anaçlı fidan ise klon anaçlı fidanlara aşılama yöntemi ile üretilen fidan demektir.Kayısı fidanı üretiminde kullanılan anaçlar, klasik anaç olarak yabani kayısı anacı,yarı bodur anaç myrobolan 29c anacı, bodur anaç olarak ısthara ferciana anacı kullanılmaktadır.

I__d__r_Kay__s___4d00f4582141d-vert

Aşılı Kayısı Fidanı Üretiminde Kullanılan Anaçlar Nedir?

Satışta olan klasik anaçlı aşılı kayısı fidanlarında kullanılan anaç yabani kayısı anaçlı kayısı fidanlardır.Yarı bodur kayısı fidanlarında kullanılan anaç myrobolan 29c , bodur da ise isthara anacı kullanılmaktadır.

yesil_igdir_kayisi5-vert

Açık Kök(Çıplak Köklü) Kayısı Fidanı Ne Demektir?

kayisi_salak-vert

Açık kök kayısı fidanı , tarlada yetiştirilen , kökü direk toprakta olan fidan yaprağını döktükten sonra dikime hazır hale gelen ve belli dönemlerde(Kasım-Nisan Ayları arası) satışa sunulabilen-dikilebilen kayısı fidanı demektir.

Aşılı Açık Kök Kayısı Fidanları Ne Zaman Dikilir?-Dikilmelidir?

Aşılı açık kök kayısı fidanları yaprak dökümüyle beraber (Genelde Kasım ayı 1 ile 2. Haftasından itibaren) , Bölgelere ve rakıma göre Nisan ayının son haftasına kadar dikilebilmektedir.

productsquare_gdir_20150930122035-vert

To top
WhatsApp Sipariş Ver
Size Yardım Etmemi İstermisiniz?
IĞDIR KAYISI FİDANI Ürünümüz Sadece 250,00₺ Liraya Sizin Olabilir.