Açıklama
AÇI KÖKLÜ İNCİR FİDANI
Sertifikalı Siyah İncir Meyve Fidanı
2- 7 m . arasında boylanan ağaçlar yapar.
Taze tüketim amacıyla yetiştirilen sofralık bir çeşittir.
Meyveleri iri yuvarlak şekildedir.
Kabuk rengi koyu mor veya morumsu siyahtır.
Meyve eti geniş ve dolgun olup, meyve içi boşluğu ya hiç olmamakta yada bazı meyvelerde çok az olarak bulunmaktadır.
Meyve eti rengi koyu kırmızıdır.
Kabuk yapısı dayanıklı, meyve eti sıkı dokulu, yola dayanımı iyi olan bir çeşittir.
Subtropik bir meyve olan incir geniş bir ekolojik uyum yeteneğine sahiptir. Türkiye’nin her yöresinde yaygın olmakla birlikte, Ege Bölgesinin Büyük ve Küçük Menderes havzalarındaki geniş bir alanda yoğun bir şekilde yetiştirilmektedir. Türkiye taze incir üretiminin yaklaşık % 75’i ve dış satıma konu olan kuru incirin tamamı ise bu havzalarda üretilmektedir.
Bölgenin ekolojik koşullarının uygunluğu en kaliteli kuru incirlerinin yalnızca bu havzada yetişme şansına ermiştir.
Türkiye’nin yıllık 50 bin ton üzerinde olan kuru incir üretiminin, yine yılda 40 bin ton dan fazlası dış satıma gitmekte ve karşılığında 50 milyon Dolarlık döviz geliri sağlanmaktadır.
2- 7 m . arasında boylanan ağaçlar yapar.
Taze tüketim amacıyla yetiştirilen sofralık bir çeşittir.
Meyveleri iri yuvarlak şekildedir.
Kabuk rengi koyu mor veya morumsu siyahtır.
Meyve eti geniş ve dolgun olup, meyve içi boşluğu ya hiç olmamakta yada bazı meyvelerde çok az olarak bulunmaktadır.
Meyve eti rengi koyu kırmızıdır.
Kabuk yapısı dayanıklı, meyve eti sıkı dokulu, yola dayanımı iyi olan bir çeşittir.
Subtropik bir meyve olan incir geniş bir ekolojik uyum yeteneğine sahiptir. Türkiye’nin her yöresinde yaygın olmakla birlikte, Ege Bölgesinin Büyük ve Küçük Menderes havzalarındaki geniş bir alanda yoğun bir şekilde yetiştirilmektedir. Türkiye taze incir üretiminin yaklaşık % 75’i ve dış satıma konu olan kuru incirin tamamı ise bu havzalarda üretilmektedir.
Bölgenin ekolojik koşullarının uygunluğu en kaliteli kuru incirlerinin yalnızca bu havzada yetişme şansına ermiştir.
Türkiye’nin yıllık 50 bin ton üzerinde olan kuru incir üretiminin, yine yılda 40 bin ton dan fazlası dış satıma gitmekte ve karşılığında 50 milyon Dolarlık döviz geliri sağlanmaktadır.
2- 7 m . arasında boylanan ağaçlar yapar.
Taze tüketim amacıyla yetiştirilen sofralık bir çeşittir.
Meyveleri iri yuvarlak şekildedir.
Kabuk rengi koyu mor veya morumsu siyahtır.
Meyve eti geniş ve dolgun olup, meyve içi boşluğu ya hiç olmamakta yada bazı meyvelerde çok az olarak bulunmaktadır.
Meyve eti rengi koyu kırmızıdır.
Kabuk yapısı dayanıklı, meyve eti sıkı dokulu, yola dayanımı iyi olan bir çeşittir.
Subtropik bir meyve olan incir geniş bir ekolojik uyum yeteneğine sahiptir. Türkiye’nin her yöresinde yaygın olmakla birlikte, Ege Bölgesinin Büyük ve Küçük Menderes havzalarındaki geniş bir alanda yoğun bir şekilde yetiştirilmektedir. Türkiye taze incir üretiminin yaklaşık % 75’i ve dış satıma konu olan kuru incirin tamamı ise bu havzalarda üretilmektedir.
Bölgenin ekolojik koşullarının uygunluğu en kaliteli kuru incirlerinin yalnızca bu havzada yetişme şansına ermiştir.
Türkiye’nin yıllık 50 bin ton üzerinde olan kuru incir üretiminin, yine yılda 40 bin ton dan fazlası dış satıma gitmekte ve karşılığında 50 milyon Dolarlık döviz geliri sağlanmaktadır.