asma
elma
goji bery
erik
kiraz
seftali
domates

Patlıcan Yetiştiriciliği

Patlıcan Yetiştiriciliği

Patlıcan Yetiştiriciliği

3084489-vert

– TANIMI
– BESİN DEĞERİ
– DÜNYA’DA VE TÜRKİYE’DE
PATLICAN ÜRETİMİ
– İHRACAT VE İTHALATI
– PATLICAN YETİŞTİRİCİLİĞİ VE
ISLAHINDA PARAMETRELER
– BİTKİ
– KÖK
– GÖVDE VE DALLAR
– ÇİÇEK
– MEYVE
– TOHUM
– 1 Dekar İçin Ne Kadar Tohum Gerekir?
– Patlıcan Tohumunu Ne Zaman Ekelim?
– Tohum Ekiminden Dikimine
Kadar Geçen Süre (Gün)
– ÇİMLENME
– FİDE YETİŞTİRME
– İKLİM İSTEKLERİ
– TOPRAK İSTEKLERİ
– SU İSTEKLERİ
– MÜNAVEBE (ROTASYON)
– DİKİM
– GÜBRELEME
– Magnezyum
– Demir
– TARLA ŞARTLARINDA GÜBRELEME
– YAPRAK ANALİZİ
– YAPRAKTAN GÜBRELEME
– ÇAPA VE BOĞAZ DOLDURMA
– DONDAN KORUMA
– a) Seralarda Isı Perdesi
– b) Su Şilteleri (Su Yastıkları)
– c) Alçak Plastik Tünel
– d) Malç
– e) Yağmurlama
– f) Plastik Örtü
– SERADA MEYVE TUTTURMAK
AMACIYLA KULLANILAN
– BİTKİ GELİŞİM DÜZENLEYİCİLERİ
(AUXİN’LER=HORMONLAR)
– BUDAMA
a) Tek Mahsul Yetiştiriciliğinde Budama
– Koltuk Alma
– Yaprak Alma
– Çiçek Seyreltme
– Çiçek Taç Yapraklarının Koparılması
b) İlkbahar Yetiştiriciliğinde Budama
c) Açık Tarlada Budama
– BUDAMADA DİKKAT EDİLMESİ
GEREKEN ÖNEMLİ HUSUSLAR
– HASAT
– VERİM
– SINIFLAMA PATLICAN AB STANDARTLARI I. ÜRÜN TANIMI
II. KALİTE İÇİN İSTENEN KOŞULLAR
III. BOYLAMADA İSTENİLEN KOŞULLAR
IV. TOLERANSLAR
V. SUNUMLA İLGİLİ KOŞULLAR
VI. İŞARETLEME İLE İLGİLİ KOŞULLAR
– TS 1255 PATLICAN STANDARTLARI
– DEPOLAMA (MUHAFAZA)
– TAŞIMA
– PATLICAN HASTALIK VE ZARARLILAR
GENEL TEŞHİS ANAHTARI
– PATLICAN HASTALIK VE ZARARLILARI
– TÜTÜN MOZAYİK VİRÜSÜ (TMV)
– PATATES ÇİZGİ VİRÜS
HASTALIKLARI (X, Y, A)
– STOLBUR
– BAKTERİYEL SOLGUNLUK
(BAKTERİYEL YAPRAK LEKE YANIKLIĞI)
– ÇÖKERTEN
– ASCOCHYTA YANIKLIĞI
– KÖK BOĞAZI ÇÜRÜKLÜĞÜ
(KÖK BOĞAZI YANIKLIĞI)
– KÖK MANTARLAŞMASI
– MANTARİ SOLGUNLUK
– ANTRAKNOZ
– KURŞUNİ KÜF
– BEYAZ ÇÜRÜKLÜK (PAMUCAK HASTALIĞI)
– FUSARIUM SOLGUNLUĞU
– VERTİCİLLİUM SOLGUNLUĞU (YARI FELÇ)
– ERKEN YAPRAK YANIKLIĞI
(ALTERNARİA YAPRAK LEKE HASTALIĞI)
– SAP YARASI, SAP ÇÜRÜKLÜĞÜ
– YANIKLIK VE MEYVE ÇÜRÜKLÜĞÜ
– KÜLLEME
– SCLEROTİUM SOLGUNLUĞU
– ZARARLILAR
– BOZKURT
– YAPRAK GALERİ SİNEĞİ (HARİTA BÖCEĞİ,
YAZICI BÖCEK, MÜNİR GÜVESİ)
– SARI ÇAY AKARI (TEPE KÖRELTEN AKAR,
SAMAN AKARI)
– YAPRAK BİTİ
– PATATES BÖCEĞİ
– KIRMIZI ÖRÜMCEKLER
– YAPRAK PİRELERİ
– PİS KOKULU YEŞİL BÖCEK
– BEYAZ SİNEK
– PAMUK YAPRAK KURDU
– DANABURNU
– THRİPS
– KÖK-UR NEMATODLARI
– FİZYOLOJİK HASTALIKLAR
– KOTİLEDON YAPRAKLARINDA ANORMALLİK
– FİDE YAPRAKLARINDA ANORMALLİK
– FİDE YAPRAKLARINDA LEKELER
– SAÇAK KÖKLERDE ZAYIFLIK
– DEJENERASYON
– YAPRAKLARDA RENK ANORMALLİKLERİ
– ÇİÇEK YAPRAKLANMASI
– PREMATURE ÇİÇEK DÖKÜLMESİ
– KÜÇÜK VE UÇUK RENKLİ ÇİÇEKLER
– ÇİÇEKLERDE ANORMALLİK
– ÇİÇEK BURNU ÇÜRÜKLÜĞÜ
– MEYVEDEKİ ŞEKİL VE RENK BOZUKLUĞU

[Toplam: 0   Ortalama: 0/5]

Bütün Sorularınızı WhatsApp Hattımızdan Ziraat Mühendislerimize Ücretsiz Mesaj Atarak veya Arayarak İletebilirsiniz .

 

Icon Icon Icon Icon Icon