– Dünya Kestane Üretimi
– Türkiye’nin Kestane Üretimi
– Kestane Ticareti-ihracat
– Kestanenin Besin Değeri ve
Değerlendirilme Şekilleri
– Taze Tüketim
– Meyvelerin İşlendikten Sonra Tüketimi
– Kestane Kremi veya Püresi
– Konserve Olarak Değerlendirme
– Kestane Şekerciliği
– Amerikan Kestaneleri (C. dentata Borkh.)
– Çin Kestaneleri (C. molissima Bl.)
– Japon Kestaneleri (C. crenata Sieb.& Zucc.)
– Avrupa Kestaneleri (C. sativa Mill)
– Anadolu’daki Yayılışı
– Sıcaklık
– Yağış
– Toprak
– İri Çeşit ve Tipler
– Sarıaşlama
– Osmanoğlu (Bursa Erkenci) (51101)
– Vakit Kestanesi (Ayıtabanı) (52112)
– Seyrekdiken (Acemoğlu) (63110)
– Dursun Kestanesi (61316)
– Aşı Kestane (51206)
– Sarı Kestane (52104)
– Erkenci Çeşitler
– Karamehmet (62304)
– Hacıibiş (62305)
– Firdola (62309)
– Hamur Yapımına Uygun Çeşit ve Tipler
– Mahmutmolla (51112)
– Hacıömer (52214)
– Karadeniz Bölgesi Tipleri
– Ege Bölgesi Çeşitleri
– Yabancı Kestane Çeşitleri
– Kök, Gövde ve Yapraklar
– Kök
– Gövde
– Yapraklar
– Çiçek Yapıları, Çiçeklenme ve Tozlaşma
– Dişi Çiçek Yapıları
– Çiçeklenme ve Tozlaşma
– Döllenme ve Meyve Tutumu
– Anaçlar
– Tohumların Katlanması
– Tohumların Araziye Ekilmesi ve Çöğürlerin
– Bakımı
– Çöğürleri Aşılama Yöntemi ve Zamanı
– Yabani Ağaçların Aşılanmaları
– Fidanların Bakımı, Sökümü, Saklanması
– Bahçe Yerinin Seçimi
– Dikim Aralıkları ve Şekli
– Dikim Tekniği
– Bakım İşleri ve Toprak Neminin Muhafazası
– Doğal Büyümelerine Uygun Terbiye Sistemi
– Lider (Doruk Dallı) Terbiye Sistemi
– Dikim Budaması
– Genç Ağaçlarda Yapılacak Şekil Budaması
– Verim Çağındaki Ağaçların Budanması
– Yaşlanmış Ağaçlarda Budama
– Muhafaza
– Geleneksel Muhafaza Yöntemi
– Soğuk Depoda Muhafaza
– Mürekkep Hastalığı
(Phytophthora cambivora)
Korunma ve Mücadele
– Kestane Kanseri (Endothia Parasitica)
(Cryphonectria parasitica)
Korunma ve Mücadele
– Hastalığa Dayanıklı Tür ve
Hibritlerin Yetiştirilmesi
– İlaçlı Mücadele
– Biyolojik Kontrol
– Kestane İç Kurdu
(Laspeyresia splendana)
– Mücadelesi
– Kestane Kirpi Güvesi
(Pammene fasciana)
– Mücadelesi