asma
elma
goji bery
erik
kiraz
seftali
domates

EV YAPIMI DOĞAL SALÇA

EV YAPIMI DOĞAL SALÇA

EV YAPIMI DOĞAL SALÇA

 

 

 

 

 

Salçayla ilgili bilmeniz gereken en önemli püf noktalarını şöyle sıralayabiliriz; –Salça pişirirken mutlaka tahta kaşık kullanmanız gerekir. Metal kaşık salçayı sulandırır. –Salça ocakta kurutulacak ise mutlaka başında durmanız gerekir, kaynamaya başladığında kıvamı çok yoğun olduğundan tüm mutfağınıza sıçrayabilir. –Salçanın uzun süre bozulmamasını sağlayan temel faktör tuzdur. Bu tuzun da mutlaka turşuluk olarak tabir edilen kaya tuzu olması gerekir. İyotlu tuz salçayı sulandırır. –Salçayı kullanırken mutlaka temiz kaşıkla almalı ve üzerini örtecek kadar zeytinyağı ile kaplamalısını. Bu şekilde yaparak salçanızın hava ile temasını kesmiş olur ve bozulmasını engellersiniz. –Bazı yörelerde salçanın içine kuru kekik katılır. Kekik güçlü bir antiseptik olduğu için salçanın bozulmasını geciktirir. –Salçanın lezzeti kullandığınız domatesin olgunluğu ve lezzeti ile doğru orantılıdır. Dolayısıyla domatesin lezzetinin tavan yaptığı yazın son zamanlarında salça yapmaya girişmek en doğru zamanlamadır.

[Toplam: 0   Ortalama: 0/5]

Fidan Satış Fide Satış Tohum Satış Gübre Satış

Konularında Uzman Müşteri Temsilcilerimiz İle

Görüşebilirsiniz...

Aksel Bahçe

You must be logged in to post a comment