asma
elma
goji bery
erik
kiraz
seftali
domates

Erik

Erik

ERİK

Ana vatanı Anadolu olan erikler, dünyanın değişik iklim bölgelerine göçler ve harpler sebebiyle adapte olmuşlardır. Kafkasya ve Hazar Deniz’i çevresinden dünyaya yayıldığı sanılmaktadır. Prunus institia adlı bir diğer erik türünün ana vatanı ise Şam bölgesidir. Bütün dünyadaki erik çeşitlerinin sayısı, 2.000’den fazladır. Türkiye’de yetiştirilen çeşitlerin sayısı da 200’ün üstündedir.

AUTUMN GİANT MYRBALON ANAÇLI

3 yıllık saksılı meyve verecek şekilde
Tek yıllık açık köklü

image039

Ağaçları oldukça kuvvetli gelişir ve yarı dik taç yapısı oluşturur. Meyve kabuğu sarı zemin üzerinde koyu pembe- kırmızı renginde, meyve oldukça iri, sert et dokulu, yuvarlak çiçek çukuru sivrice, çekirdek ete bağlıdır. Meyve eti açık sarı renktedir. Eylül ayının son haftası hasat edilir.

PAPAZ MYRBALON ANAÇLI

image037

Can grubu eriklerden en çok yetiştirilen çeşit olup, ağaçları geniş, sık dallı ve yayvan taç oluşturur. Erken çiçeklenmeden dolayı bazı yıllar ilkbahar geç donlarından zarar görür. Genelde yeşil olum döneminde Nisan sonu hasat edilir. Hasat edilmezse Haziran sonu kırmızı olumda hasat edilebilir.Meyve dış kabuk parlak yeşil, meyve eti sert, sulu ve açık yeşil renktedir. Kırmızı yada tam olum döneminde ise meyve et dokusu Kısmen kendine verimli olmakla birlikte Aynalı çeşidinin tozlayıcı olarak bulundurulması verimi artırır.

BLACK DAİMOND

image035

Ağaçları kuvvetli ve yaygın gelişir. Seyrek dallı ve parlak yaprak yapısına sahiptir. Oldukça verimli bir çeşittir. Meyveleri çok iri olup basık ve dumanlıdır. Meyve kabuk rengi siyahımsı olup sarı beneklidir. Meyve eti kırmızı sert ve orta suludur. Çekirdek küçük ve ete bağlıdır. Akdeniz Bölgesinde Temmuz ayının ikinci haftasında başlar, rakım yükseldikçe Ağustos ayının ikinci haftasına kadar hasat uzar Santa Rosa, Friar, Quin Rosa ve Black Amber tozlayıcılarıdır. Black serisinin en verimli, iri ve albenisi yüksek çeşididir. Mutlaka tüm bahçe dikimlerinde olmalıdır. Özellikle Ağustos ayında hasat edildikten sonra Angeleno çeşidi çıkıncaya kadar depolanarak saklanır. Böylelikle pazar süresi uzatılmış olur.Bu yüzden çok tercih edilir

BLACK AMBER

image033

Ağaçları orta kuvvette olup dikey gelişir. Yaprakları bukleli hafif kıvrımlıdır. Oldukça verimli bir çeşittir. Meyve Özelliği: Meyve orta irilikte olup yuvarlak hafif basık ve dumanlıdır.Meyve eti sert, sarı ve orta suludur. Hoş bir kokuya sahip olup çekirdek ete bağlıdır. Akdeniz Bölgesinde Haziran ayının üçüncü haftasında rakım yükseldikçe Temmuz ayının son haftasına kadar hasat uzar. Tozlayıcıları Fortune, Santa Rosa, Black Diamond’dır.

FRİAR

friar-japon-erik-gorseli-300x212

Ağaç gelişimi orta kuvvetli olarak gerçekleşir, yarı dik ve hızlı gelişir. Bakterilere karşı duyarlı bir çeşittir.Erik çeşitlerinin bir çoğu için tozlayıcı özelliği vardır.Meyvesi büyük,basık ve yuvarlaktır;koyu mor olgunlaştığında oldukça benekli,parlak siyah renkte ve dumanlıdır.Meyve eti güzel ,tatlı, hoş aromalıdır.Ağustos ayının 2. haftasından sonra hasat edilir. Tozlayıcıları Santa Rosa, Black Amber

FORTUNA

fortuna_erik-300x225

Ağaçları orta kuvvetli ve yaygın gelişir. Oldukça verimli bir çeşittir.
Meyve oldukça iri,uç kısmı hafif uzun,sarı zemin üzerini koyu pembe renktedir.Sert ve orta lezzetlidir.
Ağustos ayının ikinci haftasından sonra hasat edilir. Tozlayıcıları Friar,Santa rosa.

BLACK BEAUTY

image0351

Ağaçları geniş, hızlı ve çok kuvvetli gelişir. Orta verimli bir çeşittir. Meyveleri orta büyüklükte olup basık rengi siyaha yakın koyu mordur. Meyve seyreltmesi yapılırsa 55-60 mm meyve elde edilir. Meyve uç kısmı hafifi sivridir. Meyve eti kırmızı sert, orta sulu bir çeşittir. Dayanıklı kendine hoş kokuludur. Akdeniz Bölgesinde Haziran ayının ikinci haftasında, rakım yükseldikçe Temmuz ayının üçüncü haftasına kadar hasat uzar. Kış ayları çok soğuk olmayan bölgelere uygundur. Tozlayıcıları Santa Rosa ve Quin Rosa’dır.

[Toplam: 0   Ortalama: 0/5]

Fidan Satış Fide Satış Tohum Satış Gübre Satış

Konularında Uzman Müşteri Temsilcilerimiz İle

Görüşebilirsiniz...

Aksel Bahçe

You must be logged in to post a comment