asma
elma
goji bery
erik
kiraz
seftali
domates

Doğal Yağlık Biber

Doğal Yağlık Biber

Doğal Yağlık Biber

btbursayaglik25gr-228x228

Yağlık biber tohumu şekli itibariyle oval hafif basık bir görünüme sahip olup kahve sarı ve açık sarı rengini taşır.

biber-tohumu-yaglik-ozellikleri

Toprak Hazırlığı: Sonbahar aylarında pulluk ile derin sürülerek yapılır. İlkbaharda ise diskaro çekildikten sonra hafif bir tapan çekilir.

Ekimi: Yağlık biber tohumunu ilkbahar – sonbahar – yaz aylarında ekimine başlanır.Dekara 120 ile 150 gr tohum gerekmektedir. Tohum ekimi serpme yöntemiyle gerçekleştirileceği gibi ocaklarda fide haline getirildikten sonra da dikilebilir.

biber-tohumu-yaglik-ozellikleri

Sulama: Yağlık biber tohumu toprağın nemli olmasını sever. İyi gelişmesi ve ürün veriminin yüksek olması için düzenli aralıklarla sulanması çok önemlidir. Ayrıca aşırı sulamaktan da kaçınılmalıdır. Fazla kurak ve sıcak olan dönemlerde sulama 2 ile 3 günde de yapılabilir.

Gübreleme: Yağlık biber üretilecek olan araziye 3 ton iyi yanmış ahır gübresi atılarak derince sürülür. Azotlu gübre 15 kg N , fosforlu gübre olarak da 10 kg P205 kullanılır.

Hasat : Yağlık biber yetiştiriciliğinde hasat bölge koşullarına bağlı olarak değişir. Hasat edildikçe tekrardan ürün veren bir sebze türüdür. Verim olarak dekardan 2.5 ile 4 ton ürün alınabilmektedir.

[Toplam: 0   Ortalama: 0/5]

Fidan Satış Fide Satış Tohum Satış Gübre Satış

Konularında Uzman Müşteri Temsilcilerimiz İle

Görüşebilirsiniz...

Aksel Bahçe

You must be logged in to post a comment