HÜNNAP FİDANI

500,00

Hünnap Meyvesinin Faydaları:

Ülkemizde Hünnap ve faydaları ile ilgili bilimsel araştırmalar bulunmamakla birlikte alternatif tıp uygulamalarında; Bronşit, astım gibi akciğer hastalıklarında balgam söktürücü, idrar yolu hastalıkları, Kabızlık, Kolesterol ve damar hastalıkları gibi bir takım faydaları belirtilmektedir.

Açıklama

HÜNNAP BİTKİSİ

2-3-vert

Çin’de uzun zamandır önemli bir bitkisel ilaç olarak bilinen hünnap meyvesi, sadece tat tomurcuklarını hoşnut etmekle kalmaz, aynı zamanda doğadaki besin ögelerinin küçücük bir paket haline getirilmiş şekli gibidir.Hünnap meyvesinin sağlık yararları hakkında daha fazla bilgi için okumaya devam edin.

Hünnap meyvesinin Çin kökenli olduğu düşünülmektedir ve Çin hurması da denilmektedir. Bu meyve çeşidine bağlı olarak kiraz veya erik boyutunda olabilir. İnce, yenilebilir kabuk ile kaplı beyaz eti vardır. Çoğu kişi hala ham ve yeşil olduğu zamanlarda yemeyi tercih eder. Meyve olgunlaştığı zaman yeşil rengini bırakır ve bazen kızıl kahverengi noktalar taşıyan, kahverengi veya morumsu bir renk alır. Tamamen olgunlaşmış bir hünnap meyvesi kuru üzüme biraz benzer şekilde tamamen kırmızı ve buruşuk görünüm alır. Makalenin geri kalanında bu Asya meyvesinin sağlık yararlarını açıklayacağız.

Hünnap Meyvesinin Faydaları Nelerdir?

23062013174842-vert

–Hünnap meyvesini bu kadar sağlıklı yapan şey, belki de içerdiği C vitaminidir. C vitamini vücuttaki serbest radikal hasarını azaltmaya yardımcı olan ve bağışıklık sistemini güçlendiren güçlü bir antioksidandır.

–Hünnap meyvesi niasin (B3 vitamini) zenginliği sayesinde kan dolaşımını geliştirir.

–Önemli bir sağlık yararı da kan basıncı üzerindeki etkisidir. Meyve aynı zamanda potasyum içerdiğinden yüksek kan basıncını düşürmeye yardımcı olur. Meyvenin düşük sodyum içeriği az tuzlu diyet yapması gereken insanlar için sağlıklı bir seçimdir.

– İçindeki kalsiyum kemik gücünü artırmaya yardımcı olur ve magnezyum kas tonusunu arttırır.

–Geleneksel Çin tıbbında hünnap meyvesinin meme kanseri tedavisinde kullanıldığı bilinmektedir.

–Geleneksel Çin ve Kore tıbbı uygulayıcıları bu meyvenin antibakteriyel, antifungal, anti-ülser ve anti-inflamatuar özellikleri olduğunu iddia etmektedir.

–Bazı klinik çalışmalar hünnap meyvesinin kronik kabızlık belirtilerini azaltabileceğini ve aynı zamanda ilk ay içinde bebekleri etkileyen sarılığın tedavisine yardımcı olabileceğini bildirdi.

–Bu meyve ayrıca kuru, kaşıntılı deri, yara ve ülser gibi yaygın cilt hastalıklarının tedavisinde de faydalıdır.

–Hünnap meyvesinin, stres veya anksiyeteyi azaltmaya yardımcı bazı özelliklere sahip olduğu düşünülmektedir.

a9ae420aa865584c181c0bc148e0ca9a-vert

Semptomları bu meyve ile tedavi edilebileceği düşünülen diğer durumlar ise;

*iştahsızlık
*ishal
*anemi
*yorgunluk
*histeri
*ateş
*astım
*iltihap
*göz hastalıkları

–Hünnap meyvesinin önemli bir özelliği de sağlıklı karaciğer işleyişi ile bağlantılı olmasıdır. İçerdiği antioksidanlar karaciğere koruma sağlar ve yenilenmesini sağlar. Bu bilgi yaklaşık 40 dakika boyunca kan temininden mahrum bırakılan karaciğerin hünnap meyvesi yardımıyla iyileşme gösterdiği bir hayvan çalışmasında elde edilmiştir.

–Karaciğeri güçlendirici etkileri geleneksel Çin tıbbında, siroz ve hepatit gibi durumların tedavisinde bu meyvenin kullanımı ile bağlantılı olabilir.

Hünnap meyvesinin aşırı tüketiminin bilinen hiç bir yan etkisi olmamasına rağmen, devam eden herhangi bir kronik sağlık sorununuz varsa, doktorunuz ile bu konuyu konuşmanız gerekmektedir. Yine de her şey de olduğu gibi bu meyveyi de aşırı miktarda tüketmek yan etkilere yol açabileceğinden dikkatli olmalısınız.

common_jujube_-_ziziphus_zizyphus-vert

Hünnap meyvesi, hastalık sürecini tersine çevirir; ağır hasta bedenini rahatlatır ve gücü artırdığı söylenir.

Yabani hünnap; özellikle mide ve genel bir tonik olarak kullanılan küçük, ekşi meyve üretir.

hunnap_meyve-vert

Ortak inanç; meyveler günlük olarak normal oranda alınırsa, fiziksel olarak ten rengi ve tonu geliştirir.

Meyvesi; aspirin gibi, ateşi düşürüp ağrı ve stresi azaltmada ve güçlü bir zihinsel yorgunluk, fiziksel güçsüzlük veya ağrı kaynaklı uykusuzluk durumlarında önerilir. Romatizmal semptomlarının tedavisinde saltanatınızı sürmeye ve stres veya yaştan muzdarip olup, gövdeyi gençleştirdiği söylenmektedir. Bağırsak veya solunum gribini önlemek ve birlikte kurtarma işlemi hızlandırmak için kullanılır. Yorgunluğun neden olduğu stres gibi sendromlar da vücudun tekrar kendini inşa etmesini hızlandırarak gücü arttırdığından koruyucu hekimlikte kullanıldığı eski kaynaklarda geçer.

hunnap-vert

Modern Çin tıbbında hünnap, nefes ve ciddi duygusal sıkıntı ve sinirlere bağlı halsizlik darlığı tedavisinde ve tatsız otları maskelemek için ve dalak, mide için kullanılır. Bilim adamları hünnapla beslenen farelerin dayanıklılığını, karbon tetraklorüre maruz bırakılan tavşanlarda bir hafta boyunca günlük hünnap çay tükettiriliyor, onlar diğer gruba göre daha hızlı iyileşiyor. Ayrıca karaciğer üzerindeki hünnap olumlu etkisinin göstergesi olarak; tavşanlara bir toksik kimyasal meyve yedirilerek hünnap tükettirilen grubun daha hızlı iyileştiği dahası; hünnap hepatit ve siroza muzdarip olan hastaların karaciğer fonksiyonlarını geliştirdi.

pr_01_78-1-vert
Taze hünnap, yaralar ve karın ağrısı için mükemmel kabul edilir. Yaprakları tifo hastası çocukların tedavisinde kullanılır. Ayrıca, bulaşıcı hastalıklar için odun özü, güçlü bir kan tonik olarak kabul edilir. Çiçek hastalığı, kızamık ve suçiçeği gibi çocukların döküntülü ateş tedavisinde, son olarak, kabuğu iltihaplı gözler için göz yıkamak için kullanılır. 17. yüzyılda Gerard, söz ettiğinde bir anda Avrupa’da yeterince tanındı. Özellikle akciğer ve böbrekler için mükemmel bir toniktir: Böbrekler ve mesane, boğaz, göğüs ve akciğerlerin pürüzlülüğü ve öksürüğe karşı iyidir.

Hintliler ve Pakistanlılar bir hastalığa eğilimde hünnabı, iyi bir kan temizleyici ve herhangi bir diyet için harika bir ek besin olduğunu kabul ediyorlar. Her iki kültür genel bir tonik, sağlamlaştırıcı ve hastalık önleyici olarak kullanmaktalar.
Hasta olma durumunda fark ettiniz mi? Önce bir sinüs enfeksiyonu, sonra bir kulak enfeksiyonu olur; takibinde bir göğüs rahatsızlığı ve grip gelir. Bazen de bu tekrarlaması yaygındır. Hintliler ve Pakistanlılar jujubes kullandıkları için bu durumu fazla yaşamazla

pr_01_214-vert

14724090_10209190757579451_467389475_o-vert

14677892_10209190757939460_1919860237_o-vert

14646546_10209190760859533_815253314_o-vert

Açık Köklü Hünnap Fidanı

Açık Kök(Çıplak Köklü) Hünnap Fidanı Ne Demektir?

Açık kök hünnap fidanı , tarlada yetiştirilen , kökü direk toprakta olan fidan yaprağını döktükten sonra dikime hazır hale gelen ve belli dönemlerde(Kasım-Nisan Ayları arası) satışa sunulabilen-dikilebilen hünnap fidanı demektir.

Açık Kök Hünnap Fidanları Ne Zaman Dikilir?-Dikilmelidir?

Açık kök hünnap fidanları yaprak dökümüyle beraber (Genelde Kasım ayı 1 ile 2. Haftasından itibaren) , Bölgelere ve rakıma göre Nisan ayının son haftasına kadar dikile bilmektedir.

Açık Kök Hünnap Fidanlarını Dikerken Nasıl Korumalıyım-Hava Şartları Sebebiyle Dikim yapamazsam Fidanları Nasıl Korurum?

Açık Kök hünnap fidanlarını dikerken kökleri hava almayacak(Rüzgar almayacak şekilde) şekilde dikmelidir. Size gönderilen hünnap fidanlarını önce köklerini su yardımıyla biraz nemlendirip arazi üzerinde ambalajında çıkartarak çıkartıp dikiniz.Fidanları hava şartları müsaade etmiyorsa bir çukur açıp hava almayacak şekilde gömünüz.

Aşılı Açık Kök Hünnap Fidanlarında Dikerken Nelere Dikkat Edilmeli?

Fidan çukurlarını en, boy ve yükseklik olarak 50 cm olacak şekilde kazabilirsiniz.Açık kök hünnap fidanlarında fidanı dikime uygun hale getirmek için kök ve tepe budaması yapılmaktadır. Alınan fidanların kök budaması yapıldıktan sonra tepe budaması yapılmaktadır. Fidan çukuruna fidanı dik bir şekilde yerleştirdikten sonra fidan çukurunu toprakla kapatınız ve sıkıştırınız.Fidan başına 5-15 litre arasında can suyu vermeyi muhakkak veriniz.Can suyunu fidan çukurunun yarısını toprakla kapattıktan sonra 5 litre , kalan kısmını toprakla kapattıktan sonra 5 litre olacak şekilde verebilirsiniz. Daha sonra fidanın yanına destek çubuğu çakınız ve fidanı ,destek çubuğuna sekiz rakamı olacak şekilde iple bağlayınız.

Açık Kök Hünnap Fidanlarında Dikim Mesafesi Nedir?

Hünnap fidanlarını ,fidanlar arası 6 metre , sıralar arası 6 metre olacak şekilde dikebilirsiniz.

Tozlayıcı Hünnap Fidanı Ne Demektir?

Hünnap çeşidinde bilinen tozlayıcı yoktur.

Dikilen Hünnap Fidanı Ne zaman Meyve Verir?

Uygun koşullar altında dikilen bir hünnap fidanından 3 yıl içerisinde meyve görmeniz gerekir.

Hünnap Fidanı Satışı Nasıl olmaktadır?

Tüplü hünnap fidanları 12 ay dikildiği için 12 ay boyunca satışı olmakta olup açık kök hünnap fidanlarında ise kasım ayı ile beraber açık kök hünnap fidanlarının satışına başlanmakta ve nisan ayı itibarı ile satışlar sona ermektedir.

Ev İçerisinde , Balkonda, Terasta Saksıda Hünnap Fidanı-Ağacı Yetiştirebilir miyim?

Ev İçerisinde , Balkonda, Terasta Saksıda Hünnap Fidanı-Ağacı yetiştirebilirsiniz. Yeter ki güneş alan bir yer olsun.Saksıda Yetiştirmek için kullanacak olduğunuz saksı asgari ,9 litrelik bir saksı olmalıdır.Saksıda içerisinde kullanacak olduğunuz maddenin %85 i toprak geriye kalanı ise torf olmalıdır.Ev içerisinden yetiştirmek için kışın fidanların soğuklamasını almasını sağlamak adına çok soğuk geçen bölgelerde 1 ay dışarıda ılıman bölgelerde ise 2 ay kadar dışarıda kalmalıdır.

Hünnap Meyvesi ve Ağacının Özellikleri:

Hünnap meyvesinin olgunlaşmamış hali zeytin yeşili, olgunlaşmış hali ise koyu kırmızı renktedir. Leblebiden cevize kadar çeşitli büyüklükte türleri veya varyeteleri vardır. Eti olgunlaşmadan önce beyaz, olgunlaştıktan sonra ise sarıdır. Oldukça lezzetlidir. Eti kabuğundan ayrılmaz. Çekirdeği iki ucu sivri ve oldukça sert bir kabuk içerisindedir. Hünnap ağacı ise 3-4 m. Yükseklikte, sık dalları olan dikenli bir ağaçtır. Nisan- Mayıs aylarında sarı renkli çiçekler açar. Ilıman iklimi seven bir bitkidir. Ülkemizdeki türler ile ilgili bilimsel araştırmalar yapılmamıştır. Yetiştiği bölgelerde genellikle büyüklüğüne göre sınıflandırılır.

Hünnap Kullanımı

Hünnap, taze meyve ve kurutulmuş yemiş olarak tüketilir. Olgun meyveleri ve kurutulmuşu oldukça lezzetlidir.Kuru meyve ile yapraklarından çay yapılıp içilmektedir. Reçeli yapılmaktadır.

Hünnap Yetiştiriciliği:

Hünnap ılıman iklim bitkisidir. Soğuğa dayanıklı olmasına rağmen çiçeklenme döneminde erken donlardan zarar görür. Hünnap yetiştiriciliği için yeterli humus bulunduran kumlu, tınlı geçirgen ve nemli topraklar daha uygundur. Dikim için tüplü fidanların tercih edilmesi tutma oranını artırır. Diğer meyve bahçelerinde olduğu gibi hünnapta da bahçe tesis edilecek toprağın iyi işlenerek dikime hazırlanması gerekir. Dikim aralığı olarak 4 x 5 metre uygundur. Gübreleme ve sulama iklim özelliklerine ve toprak yapısına göre değerlendirilmelidir. Sağlam bir kök yapısına sahip olduğundan susuzluğa dayanıklıdır. Budama gerekli değildir. Sadece şekil vermek ve kuru dalları uzaklaştırmak için budama yapılabilir. Rutin ilaçlama gerektirmez. Hastalık ve zararlılara oldukça dayanıklıdır.

Hünnap Meyvesinin Faydaları:

Ülkemizde Hünnap ve faydaları ile ilgili bilimsel araştırmalar bulunmamakla birlikte alternatif tıp uygulamalarında; Bronşit, astım gibi akciğer hastalıklarında balgam söktürücü, idrar yolu hastalıkları, Kabızlık, Kolesterol ve damar hastalıkları gibi bir takım faydaları belirtilmektedir.

To top
WhatsApp Sipariş Ver
Size Yardım Etmemi İstermisiniz?
HÜNNAP FİDANI Ürünümüz Sadece 500,00₺ Liraya Sizin Olabilir.