Naşi

Naşi Armut

Naşi Armut-vert

Bildiğimiz armut çeşitlerinden farklı olarak çok suludur ve hasat edildikten sonra uzun süre rengini korurlar ve uygun soğutma uygulandığında çok uzun süre tazeliğini kaybetmezler.
Bilinen armut çeşitlerinden farklı yuvarlak şekillidir.
Hatta şekil olarak elma fidanına benzemesinden dolayı elma armudu da denmektedir. Bir istisna olarak bildiğimiz armut fidanına şeklen benzeyen bir Naşi türü de bulunmaktadır.
Bazıları sarı renkte , kırmızımsı kahverengi ,bazıları ise bronz renktedir ve üzerinde noktalar bulunur.
Bu şekliyle ilk bakışta diğer meyvelerden farklı bir görünüşe sahiptir.

Naşi Armudu-vert

Armutta Kalsiyum noksanlığı daha çok meyvelerde ortaya çıkar. Yapraklarda ise eksiklik belirtileri nadiren görülür. Yüksek düzeyde Kalsiyum eksikliği olan ağaçlarda; en genç sürgün yapraklarının yukarıya doğru kıvrılması, damarlarda ve damar aralarında kloroz meydana gelmesi, ileri aşamalarda ise yaprak kenarlarında sarı-kahverengi nekrozların oluşması gibi belirtiler gözlenir.
Meyvedeki eksiklik belirtileri çok daha belirgindir. Anormal kabuk bronzlaşması, hasada doğru lentisellerin koyulaşması ve bazen de hasat döneminde şiddetli meyve çatlaması ile kendini gösterir. Ancak meyvede Kalsiyum eksikliğinin en önemli belirtisi “Acıbenek” tir. Acı benek, armutta hasada yakın veya hasattan sonra depolama sırasında meydana gelen; karşıdan bakıldığında kabuğun üzerinde şekil bozukluğu oluşturan kahverengi-siyah beneklerle kendini belli eden, fizyolojik bir bozukluktur. Bunların yanında Kalsiyum eksikliğinde; iç kararması, acı benek, iç sulanması, düşük sıcaklık zararı ve yaşlanma bozuklukları gibi pek çok fizyolojik bozukluk ortaya çıkar.

To top
WhatsApp Sipariş Ver
Size Yardım Etmemi İstermisiniz?
Merhaba
Naşi - Fidan - Fide - Tohum - Gübre
İle İlgili Size Yardım Etmemizi İsterimsiniz?