MEYVE FİDANI SATIN AL AYAŞ
Yılın 12 ayı dikilebilen sertifikalı tüplü aşılı meyve fidanı çeşitleri bulmanızı sağlamaktayız. Her Çeşit meyve fidanı çeşitleri bizde mevcuttur. Her daim satışı yapılan meyve fidanlarına yeni çeşitler eklenmektedir. Dilerseniz saksı içerisinde evde, terasta balkonda yetiştirin dilerseniz bahçenizde yetiştirmeniz mümkündür. Profesyonel Anlamda Meyve Bahçesi Kurulumu Bakımındanda Destek vermekteyiz. Biz sizlere sadece meyve fidanı satmıyoruz ilerleyen zamanlarda ortaya çıkabilecek sorunlar hakkında da bilgi veriyoruz. Meyve fidanı dikimi , sulaması , ilaçlanması gibi birçok konuda bilgi almak için bizi arayabilirsiniz.
İsterseniz WhatsApp Üzerinden Ulaşabilirsiniz.
TOPRAK HAZIRLIĞI
Bağ yeri seçildikten sonra toprağın hazırlanması işlemine geçilir. Arazide varsa, büyük kayalar, ağaçlar ve çalılar temizlenir. Omcaları muntazam ve düzgün dikebilmek için tümsekler düzeltilir, çukurlar doldurularak toprak tesviyesi yapılır. Fazla su tutan yerlerde drenaj için önlemler alınır. Asmanın ekonomik ömrü bakım koşullarına göre değişmekle birlikte 40 yılın üzerindedir. Bu nedenle ömrü bitinceye dek dikildiği yerde kalacağından, tesisinde çok titiz davranılmalıdır. İyi hazırlanmayan bir yere tesis edilen bağ iyi gelişemez, ömrü kısa, verimi az olur ve hastalıklara daha kolay yakalanır.
Yeni kurulacak bağ yeri, hiç işlenmemiş bir toprak üzerinde olacaksa alan iyi bir şekilde işlenmelidir. Eğer eski bir bağ alanı ise toprağı bir kaç yıl dinlendirilerek bol yeşil gübre ile gübrelenmelidir.
Asmanın iyi büyüyebilmesi, köklerinin derine gitmesi, toprak içinde iyi gelişmesine bağlıdır. Gelişme toprak yapısı ile ilgilidir. Tınıl kumlu topraklarda kökler çok derine gider. Sert yapı gösteren topraklarda köklerin derine gitmesi sınırlıdır. Bu tip toprakların krizma yapılması şarttır. Bilhassa yeni bağcılıkta krizma işine daha çok önem vermek lazımdır. Çünkü yeni bağcılıkta kullanılan Amerikan asma anaçlarının kökleri, çok kuvvetli ve süratli büyüdüklerinden toprağın gevşek ve süzek olması lazımdır. Asmaların gelişmemesi ve bazı bağların zamanından önce kuruması, krizmanın yapılmaması veya yüzlek yapılmasından ileri gelmektedir. Krizma, bağ toprağının en az 40 cm derinlikte işlenmesidir. Bu işlem günümüzde krizma pullukları ile yapılmaktadır. Krizma pullukları, beygir gücü yüksek traktörlerle çekilir ve toprak 40-50 cm derinlikte işlenir. Krizmanın yapılma zamanı sonbahar mevsimidir. Krizma erken yapılmalı ve krizmanın bitimi ile asma fidanı dikimi arasında en az 6-8 haftalık bir zaman olmalıdır.
DİKİM
Sonbaharda krizma yapılmış arazi ilkbaharda düzeltildikten sonra, hayvan veya makine gücü ile işlenebilecek aralık ve uzunlukta çukurlar açılır. Bölgemiz iklimi sıcak olduğundan güneş zararlarını azaltmak için sıralamanın doğu-batı yönünde yapılması, meyilli arazilerde dik olması gerekir. Şimdiye kadar yapılan denemeler yeni tesis edilecek bağlarda sıra üzerinin 1,5-2 m. sıra arasının 2,5-3 m. olması gerektiğini ortaya koySİNOPtur. İşaretlenmiş yerlere iki kürek derinliğinde, bir kürek genişliğinde çukur açılır. Çukur açmanın makine ile yapılması daha avantajlıdır. Çukurların dip kısmına yanmış çiftlik gübresi, ince toprakla karıştırılarak konmalıdır. Dikim için fidanda budama yapılır. Yan ve boğaz kökleri tamamiyle, dip kökler ise 10 cm üzerinden çepeçevre kesilir. OluşSİNOP sürgünlerin en kuvvetlisi bırakılır. Budaması yapılan köklü çubuk veya aşılı köklü topraklı fidan, açılan çukurun tam ortasına gelecek şekilde konur, fidanın gövde kısmının en az 10-15 cm toprak üzerinde kalacak şekilde açılan çukurlara 10-15 cm kalınlığında toprak atıldıktan sonra fidan hava almayacak şekilde sıkıştırılmalıdır. Daha sonra can suyu verilir ve fidanın yerini belli etmek için yanına bir herek dikilir.
Asma fidanı dikimi yapılırken kısır çeşitler (morfolojik erdişi, fizyolojik dişi) saf olarak dikilmemelidir. Çünkü bu çeşitlerin polen tozlarının döllenme yeteneği yoktur. Bunun için dikim planı sekiz omcaya bir babalık veya iki sıraya bir dölleyici dikmek suretiyle yapılmalıdır. Yalnız babalık olarak kullanılan çeşitlerin çiçek açma tarihleri döllenecek çeşitle aynı tarihe denk gelmelidir.
SULAMA
Asmanın hızlı gelişme devresi olan mayıs-haziran ayları ile salkımların ben düşme zamanında (Temmuz ) kök bölgesinde yeterli su bulunmadığı hallerde omcaların gelişmesi yavaşlar, yapraklar pörsür ve renkleri solar. Salkımlardaki taneler normal iriliklerini alamaz ve rengi donuklaşır, üzerlerinde güneş yanıkları artar. Böyle durumlarla karşılaşınca bağın suya ihtiyacı olduğu anlaşılmalıdır.
Kış yağmurları normal düşmüşse toprak tarafından tutulSİNOP olan su bağların bahar gelişmesine yeterli olmaktadır. Sulama imkanı olan taban bağlarda iki defa sulama ve sulamalardan sonra tava gelince toprak işleme çok iyi sonuç vermektedir. Kışın kurak geçmesi halinde bir de bağlar uyanmadan önce bir su verilip ardından toprak işleme yapılması yerinde olur.
Tüplü Fidan Ne Demektir?
Tüplü fidan, kökleri üretim poşetinde veya saksı içerisinde ve aşılanmış olan yılın 12 ayı dikilebilen fidanlara denir.
Satışta Olan Fidanlarının Yaşı Nedir? Ve Fidanlar Nasıl Ambalajlanıp Gönderilmektedir?
Satışta olan tüplü fidanlarının yaşı 1-2 arasında olup fidan göndermek için tasarlanan özel tasarım karton kutularda gönderilmektedir.
Tüplü Fidanlar Ne Zaman Dikilmelidir?
Aşılı tüplü fidanlar, fidan köklerinin hava ile teması olmadığından dolayı 12 ay boyunca dikilebilmektedir.
Tüplü Fidan ile Açık Kök Fidan Arasındaki Farklar Nelerdir?
Tüplü fidan yılın 12 ayı dikilebilen fidan olup açık kök fidan ise kasım mayıs ayları arasında dikilebilen fidan demektir. Tüplü fidanların kökleri toprak içerisinde olduğu için dikim esnasında yapılacak hataları telafi eder fakat açık kök fidanlar da ise yapacak olduğunuz dikim hatalarında fidanın tutma yüzdesi azalacaktır. Fakat dikim kurallarına uyduğunuz taktirde ikisinin de tutma yüzdesi aynı olacaktır.
Tüplü Fidanların Dikiminde Nelere Dikkat Edilmeli-Nasıl Dikimi Yapılmalıdır?
Fidanların çukurlarını en, boy ve yükseklik olarak 60 cm olacak şekilde kazabilirsiniz. Tüplü fidanların saksısını veya torbasını toprağı dağılmayacak şekilde çıkartınız. Fidan çukurunuza fidanı dik bir şekilde yerleştirdikten sonra fidanın aşı noktası, toprak üstünden kalacak şekilde fidan çukurunu toprakla kapatınız ve sıkıştırınız. Fidan başına 5-15 litre arasında can suyu vermeyi unutmayınız. Can suyunu fidan çukurunun yarısını toprakla kapattıktan sonra 5 litre, kalan kısmını toprakla kapattıktan sonra 5 litre olacak şekilde verebilirsiniz. Daha sonra fidanı dış etmenlerden korumak için destek çubuğu ile destekleyiniz.
Ev İçerisinde, Balkonda, Terasta Saksıda Tüplü Fidan Yetiştirebilir miyim?
Ev İçerisinde , Balkonda, Terasta Saksıda tüplü fidan yetiştirebilirsiniz. Yeter ki yeterli miktarda güneş alan bir yer olsun. Saksıda içerisinde kullanacak olduğunuz maddenin %85 i toprak geriye kalanı ise torf olmalıdır. Ev içerisinden yetiştirmek için kışın fidanların soğuklamasını almasını sağlamak adına çok soğuk geçen bölgelerde 1 ay dışarıda ılıman bölgelerde ise 2 ay kadar dışarıda kalmalıdır.
Fidanlarda Gübreleme Ne Zaman Yapılmalıdır?
Besin maddeleri ihtiyacı büyümenin bazı dönemlerinde artar. Bazı dönemlerde aynı miktarda besin maddesi verilmesi gelişmeyi büyük ölçüde etkilerken bazen de zararlı olabilir. Gelişmenin başlangıcında Azot gübresi ne kadar etkinse, çiçeklenme safhasında ve geç devrelerde o kadar yararsızdır. Sonbaharda dokuların sertleşme ve odunlaşmasını engellediği için dona karşı hassasiyeti fazlalaştırır. Doğal gübreler genellikle dikimden ve ekimden önce verilir. Kompoze gübrelerden azotu içeren gübreler erken ilkbaharda ve ikinci kez vermek istenirse ilkbahar sonlarında uygundur. Çiçek açmayan her dem yeşil bitkilerde, kış sonundan sonbahar başına kadar gübreleme önerilir. Gübrelemede gün içerisinde saat önemlidir. Akşama doğru gölgede yapılmalıdır.
Fidanlarda Budama Nasıl Yapılmalıdır?
Ağaçların düzenli ve kuvvetli bir taç (dal ve yaprak) meydana getirebilmeleri, verim çağlarında daha uzun zaman kalabilmeleri, kuvvetten düşmeye başlamış ağaçların yeniden kuvvetlenebilmeleri ve yüksek kaliteli ürün verebilmeleri gayesiyle yapılan işe budama denir. Odunlaşmış bitkilerde kırık, ezik, hastalık, sık ve eğri büyümekte olan dallar budanarak ağaçlara düzgün şekiller verilir. Meyve ağaçlarında kaliteli çiçek açmasını ve meyve alınmasını etkiler. Bahçelerdeki süs ağaç ve çalılarının budama ile şekilleri ve güzellikleri muhafaza edilir. Klasik budama zamanı AYAŞ ve çevresi koşullarında Şubat ve Mart başlarıdır.
Budama Sonrasında Neler Yapılmalıdır?
Budama sonunda çıkan budama artıkları ve bahçe kenarlarındaki çalılıklar, kuru bitki parçaları hastalık ve zararlıların en iyi barınak yeridir. Meyve ağaçlarına ve ürünlerine zarar veren bu hastalık ve zararlıların çoğalmaması için bu artıklar yakılmalı veya bahçeden uzaklaştırılmalıdır. Budama sonunda meyve ağaçlarında kış ilaçlamalarının da yapılması
ANTEP FISTIĞI FİDANI ÇEŞİTLERİ AYAŞ
AHUDUDU FİDANI ÇEŞİTLERİ AYAŞ
AKÇA ARMUT FİDANI ÇEŞİTLERİ AYAŞ
AYAŞ ELMA FİDANI ÇEŞİTLERİ AYAŞ
AYAŞ ARMUT FİDANI ÇEŞİTLERİ AYAŞ
AUTUMN GİANT ERİK FİDANI ÇEŞİTLERİ AYAŞ
AYAŞ BEYAZ DUT FİDANI ÇEŞİTLERİ AYAŞ
BAL YEMİŞİ FİDANI ÇEŞİTLERİ AYAŞ
BLACK DİAMOND ERİK FİDANI ÇEŞİTLERİ AYAŞ
BÖĞÜRTLEN FİDANI ÇEŞİTLERİ AYAŞ
BURLENT KİRAZ FİDANI ÇEŞİTLERİ AYAŞ
CARMEN ARMUT FİDANI ÇEŞİTLERİ AYAŞ
CHANDLER CEVİZ FİDANI ÇEŞİTLERİ AYAŞ
DEVECİ ARMUT FİDANI ÇEŞİTLERİ AYAŞ
EARLY LORY KİRAZ FİDANI ÇEŞİTLERİ AYAŞ
EGE AYVA FİDANI ÇEŞİTLERİ AYAŞ
EKMEK AYVA FİDANI ÇEŞİTLERİ AYAŞ
EKŞİ KARA DUT FİDANI ÇEŞİTLERİ AYAŞ
ERKENCİ ŞEFTALİ FİDANI ÇEŞİTLERİ AYAŞ
EŞME AYVA FİDANI ÇEŞİTLERİ AYAŞ
ETRUSCA ARMUT FİDANI ÇEŞİTLERİ AYAŞ
FARBALY KAYISI FİDANI ÇEŞİTLERİ AYAŞ
FEİJOA FİDANI ÇEŞİTLERİ AYAŞ
FERNETTE CEVİZ FİDANI ÇEŞİTLERİ AYAŞ
FERNOR CEVİZ FİDANI ÇEŞİTLERİ AYAŞ
FERRADUEL BADEM FİDANI ÇEŞİTLERİ AYAŞ
FERRAGNES BADEM FİDANI ÇEŞİTLERİ AYAŞ
FORTUNE ERİK FİDANI ÇEŞİTLERİ AYAŞ
FRİAR ERİK FİDANI ÇEŞİTLERİ AYAŞ
FUJİ ELMA FİDANI ÇEŞİTLERİ AYAŞ
GALA ELMA FİDANI ÇEŞİTLERİ AYAŞ
GEÇCİ ŞEFTALİ FİDANI ÇEŞİTLERİ AYAŞ
GİLABURU ASMA ÜZÜM FİDANI ÇEŞİTLERİ AYAŞ
GOJİ BERY KURT ÜZÜMÜ MEYVE FİDANI ÇEŞİTLERİ AYAŞ
GOLDEN ELMA FİDANI ÇEŞİTLERİ AYAŞ
GRANNY SMİTH ELMA FİDANI ÇEŞİTLERİ AYAŞ
GRANNY SMİTH ELMA FİDANI ÇEŞİTLERİ AYAŞ
GÜZ YEMİŞİ FİDANI ÇEŞİTLERİ AYAŞ
HÜNNAP FİDANI ÇEŞİTLERİ AYAŞ
İĞDE FİDANI ÇEŞİTLERİ AYAŞ
AYAŞ KAYISI FİDANI ÇEŞİTLERİ AYAŞ
IHLAMUR FİDANI ÇEŞİTLERİ AYAŞ
İNCİR FİDANI ÇEŞİTLERİ AYAŞ
JEROMİNE ELMA FİDANI ÇEŞİTLERİ AYAŞ
KAMAN CEVİZ FİDANI ÇEŞİTLERİ AYAŞ
KAMKUAT FİDANI ÇEŞİTLERİ AYAŞ
KARAYEMİŞ FİDANI ÇEŞİTLERİ AYAŞ
KARTOPU FİDANI ÇEŞİTLERİ AYAŞ
KESTANE FİDANI ÇEŞİTLERİ AYAŞ
KIZILCIK FİDANI ÇEŞİTLERİ AYAŞ
KOCAYEMİŞ ASMA ÜZÜM FİDANI ÇEŞİTLERİ AYAŞ
KUŞBURNU DİKENSİZ ASMA ÜZÜM FİDANI ÇEŞİTLERİ AYAŞ
LEYLAK FİDANI ÇEŞİTLERİ AYAŞ
LİMON FİDANI ÇEŞİTLERİ AYAŞ
MAKAKO BADEM FİDANI ÇEŞİTLERİ AYAŞ
AYAŞ KAYISI FİDANI ÇEŞİTLERİ AYAŞ
MANDALİN FİDANI ÇEŞİTLERİ AYAŞ
MATADOR KAYISI FİDANI ÇEŞİTLERİ AYAŞ
MÜRDÜM ERİK FİDANI ÇEŞİTLERİ AYAŞ
SİNOPMULA FİDANI ÇEŞİTLERİ AYAŞ
NAR FİDANI ÇEŞİTLERİ AYAŞ
NAŞHİ ARMUT FİDANI ÇEŞİTLERİ AYAŞ
NEKTARİN ŞEFTALİ FİDANI ÇEŞİTLERİ AYAŞ
NONPAREİL BADEM FİDANI ÇEŞİTLERİ AYAŞ
ORTA GEÇCİ ŞEFTALİ FİDANI ÇEŞİTLERİ AYAŞ
PAPAZ ERİK FİDANI ÇEŞİTLERİ AYAŞ
PİNK LAYD ELMA FİDANI ÇEŞİTLERİ AYAŞ
PORTAKAL FİDANI ÇEŞİTLERİ AYAŞ
PRİME TİME ERİK FİDANI ÇEŞİTLERİ AYAŞ
RED CHİEF ELMA FİDANI ÇEŞİTLERİ AYAŞ
RED LOVE İÇİ KIRMIZI AÇIK KÖKLÜ ELMA FİDANI ÇEŞİTLERİ AYAŞ
RED STAR ELMA FİDANI ÇEŞİTLERİ AYAŞ
REGİNA KİRAZ FİDANI ÇEŞİTLERİ AYAŞ
SANTA MARİA ARMUT FİDANI ÇEŞİTLERİ AYAŞ
SCARLET ELMA FİDANI ÇEŞİTLERİ AYAŞ
ŞEBİN CEVİZ FİDANI ÇEŞİTLERİ AYAŞ
ŞEKERPARE KAYISI FİDANI ÇEŞİTLERİ AYAŞ
SHOW TİME ERİK FİDANI ÇEŞİTLERİ AYAŞ
STARKS GOLD KİRAZ FİDANI ÇEŞİTLERİ AYAŞ
SWEET HEART KİRAZ FİDANI ÇEŞİTLERİ AYAŞ
TEKSAS BADEM FİDANI ÇEŞİTLERİ AYAŞ
AYAŞ HURMASI FİDANI ÇEŞİTLERİ AYAŞ
VİŞNE FİDANI ÇEŞİTLERİ AYAŞ
VİTALYA KAYISI FİDANI ÇEŞİTLERİ AYAŞ
WİLLİAMS ARMUT FİDANI ÇEŞİTLERİ AYAŞ
YABAN SİNOPİ (BLUEBERRY) FİDANI ÇEŞİTLERİ AYAŞ
YASSI ŞEFTALİ FİDANI ÇEŞİTLERİ AYAŞ
YEDİVEREN KARA DUT FİDANI ÇEŞİTLERİ AYAŞ
ZİRAAT 0900 KİRAZ FİDANI ÇEŞİTLERİ AYAŞ