Açık Köklü Papaz Eriği Fidanı

erik-cemre-bahar-500x500-vert

-Orta iriliktedir. Yuvarlak formda, karın çizgisi belirgin, kabuk rengi koyu parlak yeşil ve üzeri dumanlıdır.
-Et rengi yeşil, meyve gevrek ve suludur, çekirdek ete bağlı ve orta iriliktedir.
-Olgunlaştığında kabuk rengi kırmızılaşır ve meyve eti yumuşamaya başlar ancak genellikle yeşil ve sert formdayken tüketilir.
-Ortalama meyve eni 36 mm sap hariç meyve boyu 32 mm ağırlığı 34 grama ulaşmaktadır.

345-papaz-erik-fidani-450x0-vert

Tür ERİK
Çeşit PAPAZ
Anaç Myrobolan 29C
Orjini Anadolu
Diğer İsimleri Dumanlı Papaz, Küllü Papaz
Ağaç Özellikleri Kuvvetli, Yayvan
Meyve İriliği Yeşil eriklerin içinde iri ortalama 25 – 30 gram.
Meyve Şekli Yuvarlak, karın çizgisi belirgin
Meyve Kabuğu Parlak Koyu yeşil ve ince kabuklu

15032014182519-vert

Meyve İçi Yeşil, çok sulu, lifli, çekirdek ete bağlı
Meyve Kalitesi Çok kaliteli, gevrek, ekşi
Depolama süresi Depolanmaz
Çiçeklenme zamanı Nisan ayı başında

PAPAZ-erik-vert

Derim Zamanı Nisan Sonu, Mayıs Başı
Tozlayıcıları Tozlayıcıya ihtiyaç duyar. Tozlayıcıları Bekiroğlu (Havran), Kebap, Can ve Aynalı’dır.
Diğer Özellikleri Can Erik gurubunun en tutulan çeşididir. Türkiye’nin damak tadına uygun bir çeşit. Başka ülkelerde pek fazla tüketilmez. İlk tükettiğimiz meyvelerdendir.

papaz_erik-vert

MYROBOLAN 29 C Anacının Özellikleri

• Dikim mesafesi 5×3 veya 4×4
• Yarı kuvvetli ağaçlar oluşturur.
• Tüm toprak koşullarına uyumlu bir anaçtır.
• Kirece( % 8 – % 9 ) ve kuraklığa dayanımı iyidir.
• Nemetodlara dayanıklıdır.
• Kök boğazı çürüklüğü, vertisilyum ve bakteriyel kansere dayanımı orta derecededir.
• Ağacın erken meyveye yatmasını sağlar.
• Ağacın daha verimli olmasını ve standart meyve yapmasını sağlar.
• İlk yıllarda kökleri yüzeysel gelişir, sonraki yıllarda derinlere iner.

erik-cemre-bahar-500x500-vert

Can erik papaz eriğe nazaran 3-7 gün arasında daha erken olgunlaşmaktadır.Sera yapmanında erkencilik yada turfanda olduğuna göre sera içerisinde kullanmanız gereken yeşil erik can eriği olmalıdır.Can eriğinin tozlayıcısı olarak ise dik veya cin eriği dediğimiz sadece Mersin-Mut bölgesine ait olan çeşitler kullanılmaktadır.Papaz eriği can eriğine göre geç olgunlaştığı için sera içerisinde kullanılması tavsiye edilmez.

2512015131125703_resim_25-vert

Kategori: Açık Kök Al Kayısı Fidanı, Açık Köklü, açık köklü ceviz fidanı, açık köklü ceviz fidanı fiyatları, Açık Köklü Fidan Adana, Açık Köklü Fidan Adıyaman, Açık Köklü Fidan Afyon, Açık Köklü Fidan Ağrı, Açık Köklü Fidan Aksaray, Açık Köklü Fidan Amasya, Açık Köklü Fidan Ankara, Açık Köklü Fidan Antalya, Açık Köklü Fidan Ardahan, Açık Köklü Fidan Artvin, Açık Köklü Fidan Aydın, Açık Köklü Fidan Balıkesir, Açık Köklü Fidan Bartın, Açık Köklü Fidan Batman, Açık Köklü Fidan Bayburt, Açık Köklü Fidan Bilecik, Açık Köklü Fidan Bingöl, Açık Köklü Fidan Bitlis, Açık Köklü Fidan Bolu, Açık Köklü Fidan Burdur, Açık Köklü Fidan Bursa, Açık Köklü Fidan Çanakkale, Açık Köklü Fidan Çankırı, Açık Köklü Fidan Çorum, Açık Köklü Fidan Denizli, Açık Köklü Fidan Dikimi, Açık Köklü Fidan Diyarbakır, Açık Köklü Fidan Düzce, Açık Köklü Fidan Edirne, Açık Köklü Fidan Elazığ, Açık Köklü Fidan Erzincan, Açık Köklü Fidan Erzurum, Açık Köklü Fidan Eskişehir, Açık Köklü Fidan Gaziantep, Açık Köklü Fidan Giresun, Açık Köklü Fidan Gümüşhane, Açık Köklü Fidan Hakkari, Açık Köklü Fidan Hatay, Açık Köklü Fidan Iğdır, Açık Köklü Fidan Isparta, Açık Köklü Fidan İstanbul, Açık Köklü Fidan İzmir, Açık Köklü Fidan Kahramanmaraş, Açık Köklü Fidan Karabük, Açık Köklü Fidan Karaman, Açık Köklü Fidan Kars, Açık Köklü Fidan Kastamonu, Açık Köklü Fidan Kayseri, Açık Köklü Fidan Kilis, Açık Köklü Fidan Kırıkkale, Açık Köklü Fidan Kırklareli, Açık Köklü Fidan Kırşehir, Açık Köklü Fidan Kocaeli, Açık Köklü Fidan Konya, Açık Köklü Fidan Kütahya, Açık Köklü Fidan Malatya, Açık Köklü Fidan Manisa, Açık Köklü Fidan Mardin, Açık Köklü Fidan Mersin, Açık Köklü Fidan Muğla, Açık Köklü Fidan Muş, Açık Köklü Fidan Nevşehir, Açık Köklü Fidan Niğde, Açık Köklü Fidan Ordu, Açık Köklü Fidan Osmaniye, Açık Köklü Fidan Rize, Açık Köklü Fidan Sakarya, Açık Köklü Fidan Samsun, Açık Köklü Fidan Şanlıurfa, Açık Köklü Fidan Siirt, Açık Köklü Fidan Sinop, Açık Köklü Fidan Sivas, Açık Köklü Fidan Şırnak, Açık Köklü Fidan Tekirdağ, Açık Köklü Fidan Tokat, Açık Köklü Fidan Trabzon, Açık Köklü Fidan Tunceli, Açık Köklü Fidan Uşak, Açık Köklü Fidan Van, Açık Köklü Fidan Yalova, Açık Köklü Fidan Yozgat, Açık Köklü Fidan Zonguldak, Açık Köklü Fidanlar, Açık Köklü Kayısı Fidanı, Açık Köklü Meyve Fidanı, Açık Köklü Meyve Fidanları, Açık Köklü Papaz Eriği Fidanı, Açık Köklü Roxana Kayısı Fidanı, Papaz Eriği Fidanı, Papaz Eriği Fidanları
Etiketler: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.